Legutolsó adásunk

ÁlomÉpítők - Extra

Kiemelt partnerünk

Álomépítők hírek, események

alomepitok_hir_14

11 éves fiú segített a családján - 2011.11.11.

Székesfehérvár - Milán (11) apukája Afganisztánba akart menni, hogy végre igazi otthont teremthessen családjának, ám a kisfiú elintézte maguknak az álomházat. Levelet írt a legnagyobb titokban azoknak, akiknek munkaköri kötelessége az álomépítés.

Milán öccse értelmi fogyatékosként született, és mozgásszervi rendellenessége miatt nehezére esett lépcsőzni. A család ezért egy régi házba költözött Székesfehérváron, melyet az apuka elkezdett felújítani, hogy lakható legyen. Csakhogy a családot súlyosan érintette a válság, és nem tudták folytatni az építkezést. A családfő ezért úgy gondolta, hogy - hivatásos katonaként - Afganisztánba megy, hogy több pénzt keressen.

- Apu katona és nemrégen a vörösiszap miatt Kolontáron, előtte Felsőzsolcán, az árvízen volt. Most azt tervezi, hogy Afganisztánba megy félévre. Ennek anyu sem örül, de apa azt mondja, hogy "muszáj, hogyha a házat lakhatóvá akarjuk tenni". Szeretném, hogy ne keljen apunak elmennie Afganisztánba - írta az Álomépítőknek Milán.

A műsor készítői a levelet olvasva azonnal a tettek mezejére léptek. A mit sem sejtő család meglepetése határtalan volt, amikor megtudták: omladozó viskójukból hamarosan meghitt családi fészket varázsol a Viasat3 szupercsapata.

- Minden jobb lett azóta - mondta boldogan a családfő, Ferenc - Danival könnyedén közlekedhetünk a házban, hiszen akadálymentes lett, a feleségem Zsuzsa is mosolyogva járkál a fantasztikusan berendezett konyhában. Milán pedig imádja a padlástérben kialakított kis kuckót, ami kizárólag az ő birodalma lett. Én pedig nem jelentkeztem Afganisztánba.


A hír forrása: Blikk.hu

 

Copyright © 2024 - ÁlomÉpítők